VKI Vertaalt: Mantelzorgers met migratieachtergrond

VKI Vertaalt: Mantelzorgers met migratieachtergrond

Als zorgverlener weet je hoe belangrijk het is om mantelzorgers goed te ondersteunen. Mantelzorgers met een migratieachtergrond kunnen extra uitdagingen ervaren. Ze maken minder gebruik van professionele zorg, waardoor ze vaker overbelast raken. 

Onderzoeker Menal Ahmad onderzocht hoe je deze mantelzorgers beter kunt ondersteunen. Ze ontdekte dat culturele verschillen vaak minder belangrijk zijn dan we denken en dat andere factoren, zoals persoonlijke ervaringen en familierelaties, een even belangrijke rol spelen.

Benieuwd naar praktische tips en voorbeelden? In deze vierde editie van VKI Vertaalt lees je hoe je mantelzorgers met een migratieachtergrond goed kunt ondersteunen. Maak gebruik van onze handige tips en lees het ervaringsverhaal van mevrouw El Fassi. 

Benieuwd? Lees VKI Vertaalt: Mantelzorgers met migratieachtergrond

 

Wat is VKI Vertaalt?

Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen de ouderenzorg. Er komen onderwerpen aan bod die voor elke zorgverlener interessant zijn. En uitkomsten die toe te passen zijn in het eigen werk. Toch landen de uitkomsten van dit onderzoek niet altijd in de praktijk. Daarom komt VKI met een nieuw product: VKI Vertaalt! Met VKI Vertaalt probeert VKI een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar een infographic met tips die je direct kunt toepassen.

Deel met een collega