Filmserie Persoonsgerichte zorg

Filmserie Persoonsgerichte zorg
Samen met Ervarea, Lelie Zorggroep en Topaz heeft VKI filmpjes laten maken over persoonsgerichte zorg. De filmpjes zijn bedoeld om in bijvoorbeeld een teamoverleg of in een scholing naar te kijken en er dan met elkaar over door te praten. Recent is ook het bijbehorende werkboekje verschenen.

De filmpjes kunnen gebruikt worden voor teams in de thuiszorg en in het verpleeghuis of in een andere setting, het gaat immers om persoonsgerichte zorg en niet over waar die gegeven wordt! Later dit jaar verschijnt ook een werkboekje die bij de filmpjes hoort. In dit werkboekje staan verschillende oefeningen en extra informatie over persoonsgerichte zorg.

Welke filmpjes zijn er? Bekijk de filmpjes door op de links te klikken.
In de eerste drie filmpjes (Levensweg) staat persoonsgerichte zorg centraal: hoe geef je als verzorgende persoonsgerichte zorg? In de tweede serie (Levenslijn) staat het geven van feedback centraal: hoe spreek je je collega aan als je ziet dat ze geen persoonsgerichte zorg geeft?

Werkboekje
In de filmpjes worden verschillende situaties uitgespeeld die over persoonsgerichte zorg gaan. Met deze filmpjes kun je in werkoverleggen persoonsgerichte zorg kort, maar krachtig aan de orde laten komen. Om je hierbij de ondersteunen hebben we een werkboekje ontwikkeld. In dit werkboekje geven we je tips over hoe je de filmpjes in jouw team kunt bekijken en bespreken. Hoe geef je persoonsgerichte zorg? Wat gaat daar soms met alle beste bedoelingen mis? Hoe geef je feedback aan je collega als je ziet dat haar zorg niet zo persoonsgericht is? Als je deze situaties met jouw collega’s bespreekt, leer je van elkaars ervaringen en inzichten. Klik op de voorkant om het boekje te lezen.

Werkboekje bij trainingsfilms Persoonsgerichte zorg

Wil je reageren of heb je suggesties voor nieuwe filmpjes? Dat kan via info@vankleefinstituut.nl.

Deel met een collega