VKI Vertaalt: De invloed van geluiden op mensen met dementie

VKI Vertaalt: De invloed van geluiden op mensen met dementie

Mensen met dementie ervaren geluid anders dan mensen zonder dementie.  Ze kunnen moeilijker storende geluiden negeren en begrijpen soms niet wat er om hen heen gebeurt. Daarom kan een omgeving met veel lawaai een onveilig gevoel geven. Het kan ook probleemgedrag voor hun omgeving veroorzaken, zoals onrust, depressie of nergens zin in hebben.

Mensen met dementie kunnen vaak niet zelf aangeven dat ze last hebben van geluiden. Ze zijn hiervoor afhankelijk van de mensen die voor hen zorgen. Mensen zoals jij!

Lees in ons artikel wat wij hebben ontdekt over de relatie tussen geluid en mensen met dementie. Maak ook gebruik van onze handige tips en lees het ervaringsverhaal van mevrouw Vermeer.

 

Wat is VKI Vertaalt?

Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen de ouderenzorg. Er komen onderwerpen aan bod die voor elke zorgverlener interessant zijn. En uitkomsten die toe te passen zijn in het eigen werk. Toch landen de uitkomsten van dit onderzoek niet altijd in de praktijk. Daarom komt VKI met een nieuw product: VKI Vertaalt! Met VKI Vertaalt probeert VKI een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar een infographic met tips die je direct kunt toepassen.

Deel met een collega