VKI Vertaalt: Het effect van cafeïne en koffie op de cliënt

VKI Vertaalt: Het effect van cafeïne en koffie op de cliënt
Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen de ouderenzorg. Er komen onderwerpen aan bod die voor elke zorgverlener interessant zijn. En uitkomsten die toe te passen zijn in het eigen werk. Toch landen de uitkomsten van dit onderzoek niet altijd in de praktijk. Daarom komt VKI met een nieuw product: VKI Vertaalt!

Met het nieuwe product VKI Vertaalt probeert VKI een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar een infographic met tips die je direct kunt toepassen.

In deze eerste editie staat het gebruik van koffie centraal. Dat cafeïne in koffie voor gedragsveranderingen kan zorgen, dat merken wij zelf ook. We worden hyper of krijgen hoofdpijn. Maar wat betekent dat voor onze cliënten en bewoners? Bij gedragsverandering is koffie niet het eerste waar je aan zal denken. Maar na het lezen van deze VKI Vertaalt komt daar hopelijk verandering in.

Dit onderzoek is uitgevoerd is samenwerking met UNC-ZH. Onderzoeker Michelle Kromhout is zelf betrokken geweest bij deze vertaling.

VKI Vertaalt deel 1: Cafeine en koffie

Deel met een collega