Jaarbericht VKI 2021: Leren buiten de lijntjes! (mini-magazine)

Jaarbericht VKI 2021: Leren buiten de lijntjes! (mini-magazine)
In dit mini-magazine (jaarbericht 2021), speciaal voor jou, inspireren we je met projecten, onderzoeken en activiteiten die we in 2021 en 2022 hebben gedaan. Samen met de zorgverleners, beleidsmakers en opleiders bij onze kernpartners. Geniet van de verhalen van je collega's, leer van de tips en ervaringen en leer lekker buiten de lijntjes!

Aan het begin van 2022 ging de wereld langzaam weer open. De mondkapjes gingen af, handen werden geschud, we kwamen weer dichter bij elkaar!Maar in de zorg was het ziekteverzuim nog nooit zo hoog. Alsof ineens de moeheid toesloeg. Bestuurders die ik sprak, maakten zich zorgen, maar zagen ook de enorme veerkracht van zorgverleners. In dit mini-magazine vieren we de veerkracht na een zeer intensieve tijd. Want als zaken door corona niet kunnen zoals we gewend zijn, hoe dan wél?

Dat vroeg om veel creativiteit en oplossingen ‘buiten de lijntjes’. Ook van ons! We haalden tips op bij teams, maakten filmpjes en werkboekjes, die je zelf kunt gebruiken in je werk. Hoe kun je bijvoorbeeld zorgen zonder dwang? Of beter samenwerken met familie? Ook organiseerden we workshops online én zetten we een nieuw ontwikkeltraject op, speciaal voor verzorgenden.

VKI Jaarbericht 2021

Deel met een collega