VKI Vertaalt: De invloed van zonlicht op het leefplezier van bewoners

VKI Vertaalt: De invloed van zonlicht op het leefplezier van bewoners

Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan binnen de ouderenzorg. Er komen onderwerpen aan bod die voor elke zorgverlener interessant zijn. En uitkomsten die toe te passen zijn in het eigen werk. Toch landen de uitkomsten van dit onderzoek niet altijd in de praktijk. Daarom komt VKI met een nieuw product: VKI Vertaalt!

Met VKI Vertaalt probeert VKI een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar een infographic met tips die je direct kunt toepassen.

In deze tweede editie staat het effect van zonlicht en buiten zijn centraal. Dat buiten wandelen en zonlicht een positief effect op ons humeur hebben, dat merken wij zelf ook. We voelen ons fitter en hebben meer energie. Maar wat betekent dat voor onze cliënten en bewoners? Wat betekent zonlicht voor hen? Wat heeft vitamine D daarmee te maken? En hoe pas je deze kennis dan toe?

Dit onderzoek is uitgevoerd is samenwerking met UNC-ZH. Onderzoekers Bistra Veleva en Melanie van der Velde-van Buuringen zijn zelf betrokken geweest bij deze vertaling.

Benieuwd?

Bekijk VKI Vertaalt: De invloed van zonlicht op het leefplezier van bewoners

Deel met een collega