Workshop: Werken met het werkboekje 'Moeilijk en Onbegrepen gedrag'

Wil je met jouw team aan de slag met moeilijk en onbegrepen gedrag van cliënten, mantelzorgers of familie? Wij helpen je! Met een superhandig werkboekje met vragen en oefeningen, en filmpjes met praktijksituaties. Zo kun je met je collega’s bespreken wat ze kunnen doen. En kun je moeilijk en onbegrepen gedrag beter herkennen én hanteren in de praktijk.

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

di 14 mei 13:30 - 15:30
Online via Zoom

Duur van de bijeenkomst: 2 uur
Type bijeenkomst: Workshop
Maximum aantal plaatsen: 25
Accreditatiepunten: 2

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

We komen het allemaal tegen: mensen met psychiatrische aandoeningen die gedrag laten zien dat wij niet altijd begrijpen. Is er wel eens tegen jou gezegd ‘Je bent net als mijn dochter, het interesseert jou natuurlijk ook helemaal niks hoe het met mij gaat.’ Of: 'Ik zou maar eens wat beter je best doen. Mijn zoon weet waar je woont zei hij nog…’. Misschien heb je wel eens een klap gehad of ben je bedreigd. Hele nare gebeurtenissen, waarvan je niet altijd goed weet waar het vandaan komt of hoe je erop moet reageren.  

Belangrijk is dat jullie hier in je team dit gedrag bespreken en afspreken hoe je op dat gedrag reageert. In deze bijeenkomst krijg je handvatten en tips hoe je dat kun doen. 

Programma

13:30 uur  Opening en welkom

13:35 uur  Doornemen boekje en uitvoeren van een aantal oefeningen

14:30 uur  Korte pauze

14.35 uur  Vervolg doornemen boekje en uitvoeren van een aantal oefeningen

15:30 uur Afronding

Trainer

Elles van Velzen

ellis-van-velzen