Kennis- en inspiratienetwerk van en voor zorgprofessionals

Het Van Kleef Instituut is al sinds 2005 het kennis- en inspiratienetwerk van en voor zorgprofessionals. We luisteren naar de ervaring van verpleegkundigen en verzorgenden in de praktijk. Hoe gaan zij om met vernieuwingen in de zorg? Wat hebben zij nodig om hun vak goed uit te oefenen?

Op basis hiervan ontwikkelen wij praktisch toepasbare kennis en methodieken voor hun werk.

about-1

Wat we doen

Aanbod op een rij

In de afgelopen jaren hebben we een schat aan workshops, rondetafelgesprekken en tools ontwikkeld. Deze staan op de website, maar hebben we ook gebundeld in een boekje, zodat je deze als aangesloten zorgorganisatie op maat kunt inzetten voor jouw teams. Ook lees je met welke trainingsboekjes, films of podcasts je zelf of in jouw team aan de slag kunt. 

Wie we zijn

Een stevig kennisnetwerk

Onze kracht is dat we zorgorganisaties, onderzoeksinstituten en kennispartners bij elkaar brengen. We zijn sparringpartner en adviseur bij ontwikkel- en subsidietrajecten. We zetten projecten en onderzoeken op en betrekken zorgorganisaties daarbij. Samen signaleren we trends en vertalen we actuele ontwikkelingen naar praktisch toepasbare kennis, waarmee zorgprofessionals zelf verder kunnen. 

Bekijk onze actuele projecten

zelforganiserende-teams

Partner worden?

Sluit je aan bij ons netwerk

We breiden ons netwerk graag uit met nieuwe zorgorganisaties en kennis- en samenwerkingspartners. Als zorgpartner investeer je jaarlijks een vast bedrag. Je profiteert dan een heel jaar van activiteiten voor de zorgprofessional en hebt als eerste inzicht in onderzoeksuitkomsten en innovaties in de zorg. Bekijk hier met welke partners we momenteel samenwerken.

Een goed idee of samen projectsubsidie aanvragen?

Heb je een idee voor vernieuwing in de zorg of wil je gezamenlijk een projectsubsidie aanvragen? Dan komen we graag langs.

Neem contact op