Kennisnetwerk: Praktijkopleiders (online)
In dit kennisnetwerk met het thema 'Inclusief opleiden: hoe doe je dat?' staan we stil bij de term inclusiviteit en brengen we ideeën bij elkaar die gelijke behandeling en kansen voorop zetten. Hoe kunnen we inclusief werken en opleiden in de zorg bevorderen? Als we inclusief denken en werken (‘iedereen telt mee en doet mee en is gelijkwaardig’) kunnen we de uitdagingen in de zorg beter aan. Hoe meer we ons daarvan bewust zijn, hoe eenvoudiger het is om inclusief te werken. Dus kom naar dit kennisnetwerk en laat je inspireren op 4 maart!
Praktijkopleiders InclusiviteitJe moet een account hebben om je in te schrijven.
Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw (aangesloten) organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.
Deel met een collega
Thema kennisnetwerk: Inclusief opleiden: hoe doe je dat?
Niet elke leerling of student heeft gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Dat kan te maken hebben met een andere culturele achtergrond, armoede thuis of een taalachterstand die gelijkheid bemoeilijkt. Regelmatig is er zelfs sprake van discriminatie op basis van afkomst, huidskleur, geslacht of een beperking. Dat speelt op verschillende niveaus in de zorg en zorgopleidingen en leidt soms zelfs tot vertrek. Jij als praktijkopleider, opleidingsadviseur of leercoach zal dat ongetwijfeld herkennen.
Programma
14:30 | Welkom en toelichting |
14:40 | Kennismaking |
14:50 15:20 15:40 16:10 16:30 |
Inventarisatie voorbeelden praktijk Inventarisatie van kosten en baten Vertaling naar de praktijk Een actie Einde |
Begeleider van netwerk
Lausanne Mies werkt als coach, trainer en projectleider vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie. Ze werkt met verhalen van cliënten, professionals en organisaties om de zorg te verbeteren. Ze heeft een achtergrond als ergotherapeut en gerontoloog. Voor VKI deed ze meerdere verhalenonderzoeken. Ook begeleidt ze de kenniswerken van VKI.
Dit kennisnetwerk begeleidt zij samen met Cea Müller, programmamanager bij VKI.