Tips en tests: 21e eeuwse vaardigheden

Tips en tests: 21e eeuwse vaardigheden

In de afgelopen twintig jaar is de zorg flink veranderd. De zorg is complexer geworden. Ouderen blijven langer thuis wonen en moeten meer zelf doen. Daardoor is ook jouw werk veranderd. Je wordt gevraagd om zelf met oplossingen te komen, na te denken over hoe het anders kan, en meer met familie en andere zorgverleners te overleggen. Dat is de reden dat we dit boekje hebben ontwikkeld.

Wij zien dat de zorg zo snel is veranderd dat het soms lastig is om bij te benen. Daarom zetten we de spotlights op zeven 21e-eeuwse vaardigheden. Waarom zijn ze belangrijk? Waar gaan ze eigenlijk over? En wat vraagt dit van jou? Zo kun je zelf verkennen: doe jij dit al in je werk? Wat vind je lastig en wat wil je verder ontwikkelen?

In elk hoofdstuk van dit handige boekje vind je eerst een korte beschrijving van een vaardigheid. Ook leggen we de link naar de 21e eeuw: waarom is deze vaardigheid nu zo belangrijk? Daarbij geven we je tips, oefeningen en vragen waarmee je zelf, in je team of met je leidinggevende aan de slag kunt.

Benieuwd? Bekijk het werkboekje 21e eeuwse vaardigheden

 

Filmserie over 21e eeuwse vaardigheden

Bij het werkboekje hebben we per vaardigheid één filmpje opgenomen. Deze filmpjes kun je in je team bekijken en bespreken als je in je team aan de slag wilt met de oefeningen over die vaardigheid uit het werkboekje: 

 

Filmpje over assertiviteit

Bekijk onderstaand filmpje van Topaz, één van onze samenwerkingspartners, waarin wordt uitgelegd welke vormen van assertiviteit er zijn.

Deel met een collega