Filmserie: Communicatie in een team

Filmserie: Communicatie in een team
In samenwerking met Ervarea en Careyn heeft VKI een film, en diverse korte filmpjes, gemaakt over communiceren in een team. De filmpjes zijn bedoeld om in bijvoorbeeld een teamoverleg of in een scholing naar te kijken en er dan met elkaar over door te praten.

Communiceren in je team en met collega’s: een groot deel van de zorgverleners die wij spreken geeft aan dit niet altijd even gemakkelijk te vinden. Hoe spreek je een collega aan als je het ergens niet mee eens bent? Hoe kom je voor jezelf op? In deze film laten we eerst een aantal situaties zien waarin de communicatie niet goed verloopt. Vervolgens zie je hoe het beter kan.

Je kunt de film als een geheel afdraaien. Maar je kunt er ook voor kiezen om de korte filmpjes te gebruiken of om de film na een scene stop te zetten om aan de hand van enkele vragen met elkaar terug te kijken op deze situatie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld bij een aantal werkoverleggen communicatie kort maar krachtig op de agenda zetten.

De filmpjes kunnen gebruikt worden voor teams in de thuiszorg en in het verpleeghuis of in een andere setting, het gaat immers om de communicatie en niet over waar die communicatie plaatsvindt! Bij de films hoort een werkboekje waarin allerlei praktische oefeningen staan die je kunt gebruiken als je de films in je team bekijkt en bepreekt.

Wil je reageren of heb je suggesties voor nieuwe filmpjes? Dat kan via info@vankleefinstituut.nl.

Deel met een collega