Tipboekje: 10 tips Hoe werk je beter samen met familie (onderzoek Familieparticipatie)

Tipboekje: 10 tips Hoe werk je beter samen met familie (onderzoek Familieparticipatie)
In de zorg heb je niet alleen te maken met jouw cliënt, maar vaak ook met familie. Een behulpzame partner, een bezorgde dochter of bemoeizuchtige zoon. Meestal gaat het goed, maar soms is het knap ingewikkeld.

Zeker op momenten dat jij het druk hebt. Wanneer loopt het contact niet soepel? En hoe zou je dit anders kunnen aanpakken? Vijftien teams van ActiVite oefenden ‘lastige situaties’ met de trainingsacteurs van Ervarea. De verzorgenden, huiskamermedewerkers en verpleegkundigen kwamen zelf met voorbeelden. Je kent ze misschien wel. Je doet het nooit goed genoeg. De familie houdt zich niet aan afspraken. Een bezorgde partner blijft maar aandacht vragen…

Bij elke training was één van onze junior-onderzoekers aanwezig. Zij observeerden de trainingen en schreven mee met alle oefeningen. Naderhand werden alle verslagen uitgewerkt en meerdere keren terug gelezen. Op die manier verzamelden we uit alle teamtrainingen 10 tips voor jou en je collega’s. We wensen je veel lees-, herken- en oefenplezier.

Zuchten helpt, lachen werkt beter!

Tipboekje 10 tips voor beter samenwerken met familie

Deel met een collega