De 7 vaardigheden voor de 21e eeuw: heeft jouw team ze? Train-de-coach bijeenkomst

De zorg is zo snel veranderd dat het soms lastig is om alles bij te benen. Daarom zetten we de spotlights op zeven 21e-eeuwse vaardigheden: Waarom zijn ze belangrijk? Waar gaan ze eigenlijk over? En wat vraagt dit van zorgverleners? In deze train-de-coachmiddag krijg je handige tips, oefeningen en vragen waarmee je als leidinggevende of coach in jouw team aan de slag kunt.

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

di 12 dec. 13:30 - 17:00
Online via Zoom

Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Type bijeenkomst: Workshop
Maximum aantal plaatsen: 25
Accreditatiepunten: 3

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie


Er is veel veranderd in de zorg. De zorg wordt complexer en mensen blijven langer thuis. Daarmee is ook het werk van zorgverleners veranderd: ze worden gevraagd om zelf met oplossingen te komen, na te denken over hoe de (organisatie van de) zorg anders kan, en meer met familie en andere zorgverleners te overleggen. Hoe kun jij als leidinggevende of coach de mensen in de teams hierbij ondersteunen? Dat leer je in deze online train-de-coach bijeenkomst.

Wij zien dat de zorg zo snel is veranderd dat het soms lastig is voor zorgverleners om bij te benen. Daarom zetten we de spotlights op zeven 21e-eeuwse vaardigheden*. Waarom zijn ze belangrijk? Waar gaan ze eigenlijk over? En wat vraagt dit van de zorgverlener? VKI heeft daar een werkboekje over gemaakt. Per vaardigheid geven we eerst een korte beschrijving van een vaardigheid. Ook leggen we de link naar de 21e eeuw: waarom is deze vaardigheid nu zo belangrijk? Daarbij geven we tips, oefeningen en vragen waarmee je als leidinggevende of coach in het team of met de zorgverlener aan de slag kunt. Natuurlijk kan de zorgverlener ook zelf met het werkboekje aan de slag, Zo kun je met de zorgverlener of het team verkennen: doen ze dit al in hun werk? Wat vinden ze lastig en wat willen ze verder ontwikkelen? Naast het werkboekje worden er ook inleidende filmpjes gemaakt over elke vaardigheid.

Welke vaardigheden hebben we beschreven?

We hebben van de elf vaardigheden die door het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) en Kennisnet zijn beschreven de persoonlijke vaardigheden uitgewerkt, waar zorgverleners meteen mee aan de slag kunnen.

  • Communicatie op maat
  • Samenwerken+
  • Kritisch denken
  • Problemen zien en oppakken
  • Creatief denken en doen
  • Verschillen zien en waarderen
  • Zelf aan het stuur


Aanvullend op de zeven vaardigheden zijn we ook een handige tool aan het ontwikkelen over zelfmanagement (timemanagement). Ook hierin vind je oefeningen en tips. We presenteren de tool tijdens de bijeekomst.

Train-de-coach

Wil jij met jouw team of individuele zorgverleners aan de slag met de vaardigheden van de 21ste eeuw met dat handige werkboekje van VKI? Geef je dan op voor de train-de-coach bijeenkomst op 12 december. Trainer en expert Fabia Hooykaas neemt het werkboekje met je door, je gaat aan de slag met oefeningen uit het werkboekje en ze geeft je natuurlijk allerlei handige didactische tips, bijvoorbeeld hoe je met de filmpjes aan de slag kunt.

rijckehove-20