Workshop: Welke schoen trek jij als eerste aan? (over routines en veranderen)

Je herkent het vast wel: jij of je partner hebben de plek veranderd waar de keukenhanddoek hangt. Had vast een goede reden. De eerste tijd draai je je steeds om naar de plek waar hij altijd hing voordat je je realiseert dat de plek veranderd is. Dat komt omdat mensen routines aanmaken in hun hoofd, zodat dingen minder energie kosten. Die routines zijn er moeilijk uit te krijgen en dat duurt een tijd.

Routines Veranderen
Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

wo 28 feb. 13:30 - 17:00
Leiden (locatie volgt)

Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Maximum aantal plaatsen: 25
Accreditatiepunten: 3
Doelgroep: (Wijk-)verpleegkundige, Helpende, Manager/teamleider, Verzorgende

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

Die routine is één van de redenen waarom wij mensen veranderen lastig vinden, ook als het veranderingen in het werk betreft. Maar ook voor onze cliënten en bewoners geldt dit en misschien wel in nog grotere mate. Als een brein gaat haperen, gaan mensen meer en meer leunen op hun routines en wordt veranderen steeds lastiger. En toch houden we daar niet altijd rekening mee.

In deze leuke en interactieve workshop gaan jullie met beide onderdelen aan de slag: veranderingen in je werk, maar ook veranderingen voor cliënten en bewoners. Barbara Oppelaar neemt je mee in de leuke maar ook zo complexe wereld van verandermanagement en de rol die professionals daarin spelen. Ze vertelt het niet alleen, maar laat het ons ook aan den lijve voelen. Hierdoor wordt het een afwisselende middag, waarin je regelmatig zult denken: ‘oh dear, dat doe ik ook!’.

Trainer

Barbara Oppelaar (Ervarea)

barbara-oppelaar