Training: Coachen van collega’s en medewerkers; een vak apart!

Deze training is bedoeld voor iedereen die wel eens iemand begeleidt of coacht op het werk. Dit kunnen collega’s, nieuwe medewerkers, leerlingen of leden van jouw team zijn. Wat je functie ook is: als jij af en toe anderen coacht en wilt leren hoe je dit het beste kunt doen, dan is deze training voor jou!

Coaching Collega's
Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

di 16 apr. 09:00 - 17:00
Rotterdam (locatie volgt)
di 28 mei 09:00 - 17:00
Rotterdam (locatie volgt)

Duur van de bijeenkomst: 2 dagen
Type bijeenkomst: Training
Maximum aantal plaatsen: 15
Accreditatiepunten: 14
Doelgroep: (Wijk-)verpleegkundige, Helpende, Manager/teamleider, Verzorgende

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

Tijdens deze tweedaagse training ontwikkel je jouw coachvaardigheden, zodat collega’s van jou kunnen leren. Het is een praktische training waarin je vooral veel gaat oefenen met het voeren van coachgesprekken. Gebaseerd op situaties uit de dagelijkse praktijk. Hierdoor leer je op een natuurlijke, coachende manier begeleiden. Op zo’n manier dat degene die je begeleidt zelf de regie neemt over zijn eigen leerproces.

Tijdens de training komen alle onderdelen aan bod die belangrijk zijn wanneer je iemand coacht. Je werkt aan je communicatie- en gespreksvaardigheden. Zo oefen je met het maken van contact, het stellen van de juiste vragen en het maken van duidelijke afspraken. Je leert hoe je de ander in beweging brengt en motiveert tot zelfredzaamheid. Daarbij reflecteer je ook op jouw rol in dit proces: hoe kom jij over en wat doet dit met de ander? Tot slot oefen je met het omgaan met weerstand en leer je hoe je hier op een positieve manier op kunt reageren.

Programma

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

1.      Contact maken met de ander en zorgen dat deze zich voor jou openstelt

2.      Heldere afspraken maken over verwachtingen en het doel van de begeleiding

3.      Structuur aanbrengen in begeleidingsgesprekken

4.      De vraag achter de vraag achterhalen

5.      Coach- en gespreksvaardigheden

6.      Op een positieve manier omgaan met weerstand

Trainer

De workshop wordt verzorgd door Petri Elemans en Ad van Heijst van HEEL opleidingen. Petri heeft gewerkt in de sector zorg en welzijn. Ad heeft veel ervaring opgedaan in het onderwijs en bedrijfsleven. Onder de naam HEEL opleidingen geven zij communicatietrainingen aan professionals uit verschillende sectoren, waaronder de zorg. Leren door te ervaren staat daarbij centraal!