Kennisnetwerk Praktijkopleiders: Zorgen voor toekomstige zorgmedewerkers

In het kennisnetwerk voor praktijkopleiders van onze kernpartners gaan we aan de slag met jouw praktijkervaringen. We delen samen kennis , wisselen ervaringen uit en starten eventueel samen zaken op die onze organisaties en medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling.

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

do 5 okt. 09:30 - 12:30
ActiVite, Simon Smitweg 8, 2353 GA Leiderdorp

Duur van de bijeenkomst: 3 uur
Type bijeenkomst: Kennisnetwerk
Maximum aantal plaatsen: 25

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

Hoe kunnen leerlingen op de juiste manier betrokken worden in de zorg en ook behouden blijven?

In het kennisnetwerk met praktijkopleiders en HR-medewerkers van april 2023, bleek dat de rol van werkbegeleiders daarbij een grote rol speelt. De praktijkopleiders zien dat juist ook werkbegeleiders ondersteund mogen worden in het omgaan met studenten en leerlingen die het om verschillende redenen lastig kunnen hebben tijdens hun opleiding.

Daarom gaan we in het komende kennisnetwerk in op de volgende vragen:

1.       Hoe kunnen we werkbegeleiders optimaal faciliteren en in hun kracht zetten? 

2.       Hoe ondersteunen we studenten met een  zogenaamde ‘rugzak’ of een lastige privésituatie? In hoeverre kun je hen bijvoorbeeld tijdelijk ondersteunen of gunstigere voorwaarden geven zodat ze toch hun opleiding met goed gevolg kunnen afronden? 

Jullie delen tijdens de bijeenkomst enkele van jullie eigen praktijkvoorbeelden en best practices én ook jullie ontwikkelvragen, zodat er op deze thema’s uitwisseling plaatsvindt. 

Het kennisnetwerk is er om over de grenzen van je eigen vak, team én organisatie te leren en elkaar te inspireren en ondersteunen. Als jij je wilt blijven ontwikkelen, je vragen, voorbeelden en ervaringen wilt delen en elkaar een stapje verder wilt brengen, schrijf je in!

Dagindeling

09:00 Inloop
09:30 Welkom en introductie
09:40 Kennismaking
10:00 Ondersteunen van werkbegeleiders
10.45 Pauze
11:00 Ondersteunen van studenten met een hulpvraag
11:45 Actiepunten
12:20 Inventarisatie van onderwerpen voor het volgende kennisnetwerk praktijkopleiders
12.30 Afsluiting

Trainer

Lausanne Mies

Lausanne Mies studeerde ergotherapie en gerontologie, en werkt als trainer, projectleider en auditor vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie. Voor het VKI faciliteert zij kennisnetwerken voor praktijkopleiders en kwaliteitsverpleegkundigen en voert zij op diverse onderwerpen verhalenonderzoeken uit (storytelling). 

lausanne-mies