Kennisnetwerk (Kwaliteits)verpleegkundigen: Ben je coach of politieagent? (Online)

Ben je kwaliteitsverpleegkundige? En wil je graag meer leren over jouw rol in je team? Kom dan naar het online kennisnetwerk speciaal voor kwaliteitsverpleegkundigen en wissel kennis en ervaringen uit met je collega’s. Het kennisnetwerk is inhoudelijk voorbereid met kwaliteitsverpleegkundigen!

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

do 16 nov. 14:30 - 16:00
Online via Zoom

Duur van de bijeenkomst: 1,5 uur
Type bijeenkomst: Kennisnetwerk
Maximum aantal plaatsen: 25
Accreditatiepunten: 1

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

In de vorige kennisnetwerken zagen we dat er een groot verschil bestaat tussen hoe elke kwaliteitsverpleegkundige het werk invult. Dit komt onder andere door het verschil tussen intramuraal en extramuraal werken, of door de organisatie waar je werkt. Ook is het onderwerp ‘kwaliteit’ voor de ene verpleegkundige een rol ‘erbij’, en voor de andere juist een volledige functie. Ondanks deze verschillen in invulling van de functie van kwaliteitsverpleegkundige, is het waardevol om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

 

In het derde, online kennisnetwerk van dit jaar staan daarom twee vragen centraal:

  1. Hoe motiveer je je team bij (technologische) innovaties en verandering en implementaties? Zoals bijvoorbeeld het gebruik van nieuwe hulpmiddelen bij (in)continentie.
  2.  Welke normen en regels zijn er voor zorgverleners? En hoe zorg je er als kwaliteitsverpleegkundige voor dat die regels worden nageleefd? Het gaat dan bijvoorbeeld over het dragen van kunstnagels, om het nieuwe rookbeleid of om de rapportages. Hoe spreek je teamleden aan op het naleven van regels uit het kwaliteitsbeleid?

 

We delen praktijkervaringen over wat werkt bij het motiveren en aanspreken van teamleden. En we onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de noodzakelijke regels en afspraken worden nageleefd. Welke communicatie en interventies zijn helpend? Hoe betrek je het team? Hoe ga je om met weerstand bij verandering? Ben je eigenlijk coach of politieagent?

 

Ben jij kwaliteitsverpleegkundige en wil jij aansluiten bij dit kennisnetwerk? We zien je aanmelding graag tegemoet!

appelen

Dagindeling

14:25 Digitale inloop

14:30

14.45

15.15

15.45

15.55

16.00

Welkom en introductie

Uitwisseling praktijksituaties

Bundelen inzichten en voorbeeldinterventies

Samenvatting 

Inventarisatie onderwerpen voor volgende bijeenkosmt

Afsluiting kennisnetwerk