Conferentie: Veerkracht en vitaliteit; voel je fit en in balans!

We hebben een prachtig vak, maar de werkdruk is wel hoog! Vitaal blijven is dan essentieel, maar toch vaak een uitdaging. Samen met oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage en veerkrachtsversterker Yvonne Lammertink ga je in een interactieve, verrassende middag aan de slag om je vitaliteit en veerkracht een boost te geven.

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

ma 27 nov. 13:30 - 17:00
't Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam

Duur van de bijeenkomst: 3,5 uur
Type bijeenkomst: Conferentie
Maximum aantal plaatsen: 100
Accreditatiepunten: 3

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie

Druk, druk druk..... Je hoort het overal: we hebben een prachtig vak, maar de werkdruk is wel hoog. Vitaal blijven is dan essentieel, maar wel een uitdaging soms. Samen met oud-wereld- en olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage en Yvonne Lammertink gaan we in een interactieve, verrassende middag aan de slag om aan onze vitaliteit en veerkracht te werken.

Yvonne Lammertink is een jonge vrouw die door een progressieve spierziekte veel beperkingen heeft. Ondanks die beperkingen heeft ze een bloeiende praktijk, waarin ze zich o.a. bezighoudt met het versterken van veerkracht. Jochem Uytdehaage is een voormalig professioneel schaatser. Samen laten Yvonne en Jochem – als fysieke tegenpolen – zien dat iedereen mogelijkheden heeft om veerkrachtig en vitaal te zijn, ook onder grote druk of beperkende omstandigheden. Via LinkedIn kwamen zij in gesprek over het belang van ons lichaam voor vitaliteit en veerkracht. Jochem dacht dat de fysieke kant het belangrijkste was. Door Yvonnes ervaringen met haar lichamelijke handicap denkt zij daar echter anders over. Zij heeft Jochem uitgedaagd door te stellen dat zij, met haar ernstige lichamelijke handicap, misschien wel vitaler en veerkrachtiger is dan hij als olympisch kampioen. Deze uitdaging ging hij graag aan en ze hebben hier dan ook een online battle aan gewijd. Nu geven ze samen inspiratiesessies en workshops.

Wat gaan we doen?

In een leuke interactieve bijeenkomst gaan Jochem Uytdehaage en Yvonne Lammertink met ons aan de slag. Doordat ze elkaars fysieke tegenpolen zijn zit iedere deelnemer ergens op de schaal tussen hen in. Als Yvonne en Jochem veerkrachtig en vitaal zijn, dan kan iedereen dat zijn. Ze vertellen beiden hun persoonlijke levensverhaal: zij die van iemand met een ernstige handicap, hij die van een topsporter. Daarna gaan ze met de deelnemers aan de slag in workshops:

  • Hoe kun je de juiste energieke keuzes maken?
  • Hoe ontwikkel je goede, veerkrachtige en vitale gewoontes?
  • Tijdens de bijeenkomst zijn coaches aanwezig waarmee jullie in gesprek kunnen om te kijken naar hoe je je vitaliteit en veerkracht kunnen hervinden

Onderzoek

We vragen jullie aan het begin van de bijeenkomst een vragenlijst in te vullen waarin we in kaart brengen welke factoren van invloed zijn op jullie veerkracht jullie op dat moment je eigen veerkracht ervaren. Een aantal van jullie vragen we om mee te werken aan een interview. Verder sturen we ook jullie teams een vragenlijst. Na 3 weken herhalen we bij jullie de vragenlijst om te bekijken welke invloed de training en coaching hebben gehad.

 

Inspiratiesessie en workshops

In een leuke interactieve bijeenkomst leer je hoe je jouw veerkracht kunt versterken. Daarna ga je aan de slag in één van deze workshops:

•   Voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage vertelt hoe fit zijn helpt om de beste prestaties neer te zetten.
•   Yvonne Lammertink brengt inspiratie en levenswijsheid. Zij vertelt hoe zij vitaal blijft ondanks haar beperkingen.
•   Vital2Work speelt met ons het Vitaliteitsspel waarin we alles leren over leefstijl.
•   VitalMindz neemt ons door een VR-bril mee naar een tropisch eiland en leert ons daar alles over stress en hoe we hierbij onze mindset kunnen inzetten.

Experts

Yvonne Lammertink

Yvonne heeft Humanistiek gestudeerd en is nu de eigenaar van iLonk. Zij brengt inspiratie, kennis en vaardigheden samen vanuit zowel haar professionele theoretische kennis als haar levenswijsheid vanuit het leven met een ernstige lichamelijke handicap. Ze werkt veel met thema's als veerkracht, zingeving en levensvragen. 

yvonne-lammertink

Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage* is een Nederlands oud-schaatser, die in 2002 de gouden medaille won op zowel de vijf als de tien kilometer bij de Olympische Spelen in Salt Lake City. Jochem geeft presentaties en workshops over het thema ‘Balans en energie’. Zijn visie is: ben je fit (fysiek en mentaal), dan zet je de beste prestaties neer! * Foto Barbara Lodewijks 

jochum