Rust in je hoofd en agenda!; tweedaagse workshop

Als zorgprofessional krijg je het steeds drukker; je moet veel ballen tegelijk in de lucht houden. Je verzet geregeld veel werk met weinig collega’s. En je hebt veel contacten in de wijk om de zorg voor je cliënten goed te regelen. Maar hoe bereik je je doelen, hoe stel je prioriteiten en hoe houd je je taken overzichtelijk? Hoe breng je rust aan in je hoofd en agenda?

Inschrijven

Je moet een account hebben om je in te schrijven.

do 9 nov. 13:30 - 17:00
Volksuniversiteit, Rotterdam
za 25 nov. 13:30 - do 30 nov. 17:00
Volksuniversiteit, Rotterdam
do 21 dec. 15:00 - 17:00
Online via Zoom (Facultatief)

Duur van de bijeenkomst: 2 keer 3,5 uur en 1 keer 2 uur (facultatief)
Maximum aantal plaatsen: 16
Accreditatiepunten: 6

Deelname aan een bijeenkomst van VKI kost jou niets, maar jouw organisatie wel! Ga dus zorgvuldig om met je reservering.


Deel met een collega

Informatie


Als zorgprofessional krijg je het steeds drukker; je moet veel ballen tegelijk in de lucht houden. Je verzet geregeld veel werk met weinig collega’s. En je hebt veel contacten in de wijk om de zorg voor je cliënten goed te regelen. Maar hoe bereik je je doelen, hoe stel je prioriteiten en hoe houd je je taken overzichtelijk? Hoe breng je rust aan in je hoofd en agenda? In deze workshop van 2 dagdelen, bieden we jou coaching en tools aan om je werk (en privé) goed te organiseren.

De dagen rijgen zich ononderbroken aan een met bezoeken, te behalen tijdschema’s, snel een belletje hier, een urgent bezoek daar, vragen van collega’s, nog meer vragen van clienten. Auto in, auto uit. En ergens nog een boterham naar binnen werken. Je zou jezelf bijna vergeten..

Is dit het? Kan het anders? Wil je het anders? Meer rust, meer invloed en meer plezier?

In deze training gaat het over verantwoordelijkheidsgevoel versus verantwoordelijkheid (je doet de dingen goed, maar doe je ook de goede dingen?), loyaliteit, jouw hart voor je werk, je dagindeling effectiever maken en tijd maken om te herstellen.

Moet ik dit doen? Wil ik dit doen? Kan ik dit doen? Drie belangrijke vragen die je helpen om je werkdag fijner in te richten en om zelf het stuur in handen te houden. Het resultaat? Met voldoening je dag afronden en met nog energie over naar huis gaan.

Twee vragen zullen als een rode draad door de training lopen; Hoe vergroot jij jouw vitaliteit en waar ligt jouw invloed? Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke vragen en situatie.

Na elke training ga je naar huis met concrete handvatten en inzichten. Ook met concrete acties die je in de tussentijd gaat uitvoeren. Hier reflecteren we op in de tweede training. Wat lukte? Wat niet? En wat heb je nog meer nodig om je werkplezier en energielevel blijvend te verhogen?

photo-1522202176988-66273c2fd55f

Dagindeling

Deze workshop wordt verdeeld over twee dagen om tussendoor te kunnen oefenen met nieuwe dingen die je geleerd hebt.

In het eerste dagdeel gaan we met elkaar in gesprek over: “Waar heb jij last van?” Trainer Saskia Fekkes leert jou om op drie manieren naar jouw agenda te kijken:

  • Moet ik dit doen?
  • Wil ik dit doen?
  • Kan ik dit doen?

In het tweede dagdeel bespreken we samen wat we geleerd hebben. Wat heb jij ontdekt en wat wil je nog meer leren? Dan gaan we daarmee aan de slag!

Er is ook een online terugkomdag op donderdag 21 december 2023; deze is facultatief. Hierover krijg je informatie na afsluiting van deze tweedaagse workshop.

Trainer

Saskia Fekkes

Saskia Fekkes is aangesloten bij Trainingsbureau LTC Training. Zij geeft training op het gebied van welzijn, vitaliteit en oprechte communicatie. Wie wil je zijn, wat mag je gaan doen om weer op je eigen pad terug te komen en balans te ervaren? Wat is eigenlijk jouw pad en hoe spreek je je assertief en authentiek uit naar de mensen om je heen? Verbinding, lichtheid en oprechtheid, alsmede praktische toepasbaarheid zijn belangrijke waarden in haar trainingen. 

saskia-fekkes-1